Andrijus Danilko

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Andrijus Danilko
Ukraineeurovision2007.jpg
Biografija
Pilnas vardas Andrijus Danilko
Dar žinomas Verka Serdiučka
Gimė 1973 m. spalio 3 d. (45 m.) Poltava
Kilmė Flag of Ukraine.svg Ukraina
Žanras pop
Užsiėmimas atlikėjas
Instrumentai vokalas
Aktyvumo metai 1993
Svetainė www.serduchka.com

Andrijus Michailovičius Danilko (ukr. Андрій Михайлович Данилко, gerai žinomas savo personažo vardu – Verka Serdiučka, ukr. Вєрка Сердючка; g. 1973 m. spalio 2 d. Poltavoje) – ukrainiečių Pop-Trash ir šokių muzikos atlikėjas, dainininkas.

2007 m. Eurovizijos dainų konkurso metu Helsinkyje Andrijus Danilko (Verka Serdiučka) atstovavo Ukrainai su daina „Dancing Lasha Tumbai“ ir užėmė antrąją vietą.

Turinys

Diskografija

Albumai

  • Я рождена для любви (1998)
  • Гоп-гоп (2002)
  • Чита дрита (2003)
  • Ха-ра-шо (2003)
  • Жениха хотела (2004)
  • После тебя (2005)
  • Новые песни Верки Сердючки (2006)
  • Тралі-Валі (2006)

Kompiliacijos

  • 2002 – Verka Serduchka Best: Neizdannoe
  • 2003 – Музыкальный Олимп (Muzikinis Olimpas).
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Tina Karol
Ukrainos atstovas Eurovizijoje
2007
Po to:
Ani Lorak

Nuorodos

Vikiteka


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: