Artūras Jevdokimovas

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Artūras Jevdokimovas

Gimė 1966 m. balandžio 30 d. (53 m.)
Vilniuje

Tėvas Michailas Jevdokimovas
Motina Renata Vagnerytė

Veikla
Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius, režisierius, prodiuseris.
<--
  Visuotinė lietuvių enciklopedija  
-->

Artūras Jevdokimovas (g. 1966 m. balandžio 30 d. Vilniuje) – Lietuvos kino režisierius, scenaristas, aktorius, prodiuseris.

Turinys

Biografija

Tėvai – aktoriai Michailas Jevdokimovas ir Renata Vagnerytė. 19841987 m. studijavo TV režisūrą Lietuvos konservatorijoje, 2003 m. baigė Š. Rustaveli teatro ir kino institutą Tbilisyje. Stažavo pas J. Meką Filmų antologijos archyve Niujorke. 1999 m. įkūrė Tarptautinį mažųjų kino formų festivalį „Tinklai“, jam vadovauja. Sukūrė dokumentinių filmų, jiems būdinga gyvenimo stebėjimas, ironija. Parašė savo filmų scenarijus.[1]

Filmografija

  • Pasivaikščiojimas zonoje, 1990 m.
  • Kirtimų idilės, 1991 m.
  • Aukštyn upe, 1992 m., Piarnu antropologinių ir dokumentinių filmų festivalio prizas
  • Tinklai, 1994 m.
  • Vienas klausimas, 1995 m.
  • Praėjusio filmo atminimui, 1997 m., su R. Leipumi
  • Komplikuotas reikalas, 2004 m.

Vaidmenys

  • Ghetto, Vilniaus Getas, 2005 m.
  • Šokantis Kirminas, 2006 m.

Pastatymai

  • Žiemos paralelės, 2007 m., režisierius Gintaras Makarevičius
  • Vilkas, 2008 m., režisierius Julius Ziz (Žižliauskas)

Šaltiniai

  1. Laura Blynaitė. Artūras Jevdokimovas. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. VIII (Imhof-Junusas). V.: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2005. - 650 psl. ISBN 978-5-420-01654-1.


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: