Elsa Pinilla

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Elsa Pinilla
Tikras vardas: Elsa Pinilla Osuna
Šalis: Ispanija Ispanija
Gimė: 1985 m. spalio 2 d. (33 m.), Argentina
Žymesni vaidmenys
Marilyn
("Alma Pirata", 2006 m.)
Apdovanojimai

Elsa Pinilla Osuna (g. 1985 m. spalio 2 d., Madridas) – Ispanijos aktorė, dainininkė ir dainų autorė.

Elsa yra pirmas vaikas María’os Osuna ir įrašų podiuserio Pablo Pinilla šeimoje. Ji studijavo kelias meno rūšis kaip baletas, grojimas pianinu, dainavimas ir vaidyba.

Jau nuo mažens aktorė filmavosi TV reklamose ir madų šou. 1999 m. laimėjo "El Corte Inglés" 'Modelių fotografijų konkurse'. Ji taip pat pasirodė ant kažkokios ispanų muzikos grupės albumo viršelio ir nusifilmavo David’o DeMaría’os dainų vaizdo klipuose: "Sin miedo a perder" ir "El perfume de la soledad".

2004 m. Pinilla buvo viena iš vedėjų ispanų muzikos TV programoje "Musica Uno".

Ji buvo įkūrėja, dainų autorė ir "Tess" muzikos grupės narė kartu su Úrsula Sebastián ir Laura Pinto.

2000 m. pradėjo aktorės karjerą. Vaidinti Elsa, sėkmingame ispanų televizijos seriale "Al salir de clase", kartu su grupės narėms, o serialas padėjo išleistipirmąjį grupės albumą.

20022003 m. Elsa vaidino viną iš dingusių mergaičių ispanų miuzikle "Peter Pan".

2006 m. aktorė išvažiavo į Argentiną ir ten praleido pusantrų metų. Ten ji vaidino Marilyn televizijos serialuose "Alma Pirata", kartu su Benjamin Rojas, Luisana Lopilato bei kitais, ir Barbara "Romeo y Julieta".

2007 m. ji grįžo į Ispaniją ir čia tęsė savo aktorės karjerą. Suvaidino keliuose televizijos serijalų "Cuestión de sexo" ir 2008 m. "Sin tetas no hay paraíso" epizoduose.

2008 m. pasirodė "Antena 3" TV filme antrame epizode apie Marisol, vaidino buvusę aktorę jos paauglystėje.

Nuo 2009 m. vaidina Susana Ispanijos televizijso seriale "Dieciocho".

Turinys

Filmografija

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
19972002 "Al salir de clase" Elsa Parodi (20002001) TV serialas
20022003 "Peter Pan" Dingusi mergaitė Miuziklas
2006 "Fuera de control" TV serialas, muzikinė, romantinė komedija visai šeimai
"Alma Pirata" María Lidia Castellano (Marylin) TV serialas, romantinė komedija
"Romeo y Julieta" Bárbara Verbena TV serialas
2007 "Cuestión de sexo" TV serialas
2008 "Sin tetas no hay paraíso" TV serialas
"Barras" TV serialas
"Susurros" Super pivón Kino filmas
"El ritmo de la calle" TV serialas
"Impares" TV serialas
2009 "Dieciocho" Susana Vaquero TV serialas
"Marisol" Marisol Kino filmas

Įrašų sarašas

Garso takeliai

  • 2001: Al Salir de Clase
  • 2006: Alma Pirata
  • 2006: Romeo y Julieta
  • 2009: Dieciocho

Tess

  • A Nuestra Edad (2000)
  • De carne y hueso (singlų remiksai) (2001)
  • Quiero Ser Yo (2002)
  • Amor Libre (2004)
  • Amor Libre (singlų cd) (2004)

Grupės dainų video klipai

Nuorodos

Oficialus Elsa Pinila puslapis

Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: