Frank Zappa

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Frank Zappa
Frank Zappa Osle 1977 m.
Frank Zappa Osle 1977 m.
Biografija
Pilnas vardas Frank Vincent Zappa
Gimė 1940 m. gruodžio 21 d.
Baltimorė, Merilandas, JAV
Mirė 1993 m. gruodžio 5 d. (52 m.)
Los Andželas, Kalifornija, JAV
Žanras rokas, džiazas, klasikinė muzika
Užsiėmimas muzikantas, dainų autorius, kompozitorius, dirigentas, prodiuseris
Instrumentai vokalas, gitara, bosinė gitara, klaviatūra, būgnai, perkusija
Aktyvumo metai 19551993
Įrašų kompanija Verve, Bizarre, Straight, Zappa, Barking Pumpkin
Susijusi
veikla
The Mothers of Invention, Captain Beefheart
Svetainė zappa.com

Frank Vincent Zappa (1940 m. gruodžio 21 d. – 1993 m. gruodžio 5 d.) – amerikiečių muzikantas, grupės lyderis, dainininkas, dainų autorius ir prodiuseris.

Diskografija

  • Freak Out! (1966)
  • Absolutely Free (1967)
  • Lumpy Gravy (1967)
  • We’re Only in It for the Money (1968)
  • Cruising with Ruben & the Jets (1968)
  • Uncle Meat (1969)
  • Mothermania (1969)
  • Hot Rats (1969)
  • Burnt Weeny Sandwich (1970)
  • Weasels Ripped My Flesh (1970)
  • Chunga’s Revenge (1970)
  • Fillmore East – June 1971 (1971)
  • 200 Motels (1971)
  • Just Another Band from L.A. (1972)
  • Waka/Jawaka (1972)
  • The Grand Wazoo (1972)
  • Over-Nite Sensation (1973)
  • Apostrophe (') (1974)
  • Roxy & Elsewhere (1974)
  • One Size Fits All (1975)
  • Bongo Fury (1975)
  • Zoot Allures (1976)
  • Zappa in New York (1978)
  • Studio Tan (1978)
  • Sleep Dirt (1979)
  • Sheik Yerbouti (1979)
  • Orchestral Favorites (1979)
  • Joe’s Garage Act I (1979)
  • Joe’s Garage Acts II & III (1979)
  • Tinseltown Rebellion (1981)
  • Shut Up 'n Play Yer Guitar (1981)
  • Shut Up 'n Play Yer Guitar Some More (1981)
  • Return of the Son of Shut Up 'n Play Yer Guitar (1981)
  • You Are What You Is (1981)
  • Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch (1982)
  • The Man from Utopia (1983)
  • Baby Snakes (1983)
  • London Symphony Orchestra, Vol. I (1983)
  • Boulez Conducts Zappa: The Perfect Stranger (1984)
  • Them or Us (1984)
  • Thing-Fish (1984)
  • Francesco Zappa (1984)
  • The Old Masters, Box I (1984)
  • Frank Zappa Meets the Mothers of Prevention (1984)
  • Does Humor Belong in Music? (1986)
  • The Old Masters, Box II (1986)
  • Jazz from Hell (1986)
  • London Symphony Orchestra, Vol. II (1987)
  • The Old Masters, Box III (1987)
  • Guitar (1988)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 1 (1988)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 2 (1988)
  • Broadway the Hard Way (1988)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 3 (1989)
  • The Best Band You Never Heard in Your Life (1991)
  • Make a Jazz Noise Here (1991)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 4 (1991)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 5 (1992)
  • You Can’t Do That on Stage Anymore, Vol. 6 (1992)
  • Playground Psychotics (1992)
  • Ahead of Their Time (1993)
  • The Yellow Shark (1993)

Kita

Nuorodos

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Frank Zappa – vaizdinė ir garsinė medžiaga
Vikiteka


Šablonas:Atlikėjai-stub


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: