Géraldine Nakache

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Géraldine Nakache
Cannes 048 (27495818143).jpg
Tikras vardas: Géraldine Denise Nakache
Šalis: Flag of France.svg Prancūzija
Gimė: 1980 m. vasario 16 d. (39 m.)
Puteaux, Prancūzija
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai
Cezario apdovanojimas (nominacija) (2011 m.)

Džeraldina Nakačė (pranc. Géraldine Nakache; g. 1980 m. vasario 16 d. Puteaux) – prancūzų kino aktorė, režisierė ir scenarijų autorė.

Turinys

Biografija

Džeraldina gimė Aukštutinės Senos departamente esnačiame Puteaux miestelyje, Alžyro žydų šeimoje. Baigusi kino studijas, dirbo režisieriaus asistente „Canal +“ televizijoje ir prodiusere „Comédie+“. Jos brolis Olivier Nakache yra kino režisierius.[1]

Kine Džeraldina vaidina nuo 2006 m., pati taip pat yra režisavusi du filmus, kuriems parašė ir scenarijus.

2009-11 m. buvo ištekėjusi už komiko Manu Payet.

Apdovanojimai

2013 m.
2014 m.
  • Cezario apdovanojimas (nominacija) – geriausias debiutinis filmas (2011)
  • Alpe d‘Huez komedijos filmų festivalis (nominacijos) – geriausias vaidmuo ir auditorijos apdovanojimas (abu 2010)
  • Globes de Cristal apdovanojimas (nominacija) – geriausia aktorė (2011)
  • Étoiles d'Or apdovanojimas – geriausias debiutinis filmas (2011)

Filmografija

Vaidmenys

  • Comme t'y es belle ! (2006)
  • Tu peux garder un secret ? (2008)
  • Tellement proches (2009)
  • Jusqu'à toi (2009)
  • RTT (2009)
  • Coursier (2010)
  • Tout ce qui brille (2010)
  • Il reste du jambon ? (2010)
  • Et soudain, tout le monde me manqué (2011)
  • Les Infidèles (2012)
  • Sur la piste du Marsupilami (2012)
  • Nous York (2012)
  • Je fais le mort (2013)
  • Sous les jupes des filles (2014)
  • Prancūziškos skyrybos (2014)
  • Rendez-vous à Atlit (2015)
  • Robin des bois, la véritable histoire (2015)
  • Et ta sœur (2015)
  • Spirou et Fantasio (2018)

Režisuoti filmai

  • Tout ce qui brille (2010)
  • Nous York (2012)

Šaltiniai

Nuorodos

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Géraldine Nakache – vaizdinė ir garsinė medžiaga
Vikiteka

Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: