Gidonas Šapiro

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Gidonas Šapiro

Gimė 1974 m. spalio 17 d. (44 m.)

Tėvas Zalmenas Šapiro

Veikla
laidų vedėjas, muzikos atlikėjas

Alma mater 1998 m. Vilniaus universitetas

Gidonas Šapiro (Bilas) (g. 1974 m. spalio 17 d.) – žydų kilmės Lietuvos laidų vedėjas ir grupės ŽAS narys.

Turinys

Biografija

Mokėsi Telšių 5-oje vidurinėje mokykloje, studijavo Vilniaus universitete.

Laidų vedimas

Savo karjerą televizijoje pradėjo su grupe ŽAS vesdamas Tango TV komedijų-parodijų laidas. Nuo 2009 m. per Lietuvos ryto TV veda kulinarinę laidą „Skonio reikalas“, kurioje pristato įvairių Europos šalių nacionalines virtuves.

Diskografija

Kartu su grupe ŽAS:

  • 1993 m. „Geras“
  • 1996 m. „U-Žas“
  • 1997 m. „Dozė“
  • 1998 m. „Man dar geriau“
  • 2000 m. „Leninas“
  • 2001 m. „Taupa“
  • 2002 m. „Man Ramu“
  • 2002 m. „Europa“
  • 2003 m. „Fortūna“
  • 2004 m. „Mandarinai“
  • 2005 m. „Geriausi“
  • 2007 m. „Made in China“

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: