Gytis Paškevičius

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Gytis Paškevičius

Gimė 1961 m. spalio 4 d. (57 m.)
Šiauliuose

Veikla
Lietuvos dainininkas, dainų autorius ir atlikėjas

Gytis Paškevičius (g. 1961 m. spalio 4 d. Šiauliuose) – Lietuvos dainininkas, dainų autorius ir atlikėjas.

Turinys

Biografija

Mokėsi Šiaulių 13-ojoje vidurinėje mokykloje, lankė irklavimo, imtynių, lengvosios atletikos treniruotes. Pirmąkart gitarą į rankas paėmė būdamas vos devynerių metų. Besimokantį 10-oje klasėje pakvietė groti į 8-osios vidurinės mokyklos ansamblį. Baigęs mokyklą stojo į Šiaulių pedagoginį institutą, bet atsiėmęs dokumentus išėjo tarnauti į armiją. Grįžęs įsidarbino teisme ūkvedžiu, bet buvęs legendinės Kauno grupės „Kertukai“ vadovas Gediminas Jurgilas pakvietė į grupę, kuri dirbo restorane „Geluva“. Vėliau dainavo saldainių fabriko „Rūta“ ansamblyje. [1]

1986 m. Mindaugas Tamošiūnas jį pakvietė dainuoti tuomet garsiame ansamblyje „Oktava“. 1989-1990 m. dirbo su latvių dainininke L.Vaikule. Solinę karjerą pradėjo 1991 m. Dalyvavo įvairiuose respublikos festivaliuose, konkursuose bei muzikiniuose projektuose. Pripažintas geriausiu Lietuvos vokalistu („Bravo-94“). Nominuotas Lietuvos roko ir popmuzikos premijoms „Bravo-95“ ir „Metai-95“ geriausio metų vokalistui. Jo atliekamą dainą „Tu vėjo paklausk“ radijo stotis „Laisvoji banga“ pripažino geriausia 1995 m. Lietuvos country muzikos daina. 1994 ir 1995 m. pramoginės muzikos festivaliuose „Nida“ jo sukurtos ir atliekamos dainos „Winner“ (1994 m.) ir „Šiam pasauly“ (1995 m.) pripažintos geriausiomis. [2]

1993 m. Šiauliuose, „Tango“ studijoje įrašė savo pirmąjį albumą kasetėje „Winner“.

Diskografija

  • 1993 m. – Winner (MC)
  • 1994 m. – Šiam pasauly (MC ir CD)
  • 1995 m. – Tikras garsas (MC ir CD)(atlikta daina "tu vėjo paklausk" yra Bob Dilan’o)
  • 1996 m. – Viskas liks (MC ir CD)
  • 1997 m. – Baladės draugams (MC ir CD)
  • 1999 m. – Dvacat dnej v Sankt Peterburge (MC ir CD)
  • 2002 m. – Susapnuok mano meilę (MC ir CD)
  • 2003 m. – Visam pasauliui atviri langai (MC ir CD)
  • 2004 m. – Nueitas kelias (rinkinys) (MC ir CD)
  • 2005 m. – Dvacat dnej v Sankt Peterburge-2 (MC ir CD)
  • 2006 m. – Ten
  • 2007 m. – Langas į tavo širdį
  • 2008 m. – Kelias į tavo širdį (DVD ir CD)
  • 2010 m. – LRT auksinė kolekcija (CD)
  • 2011 m. – Laiko traukiniai (CD)

Šaltiniai

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: