2020 m. sausio 17-20 d. Vyks Enciklopedijos Lietuvai ir pasauliui perkėlimas į naujus serverius. Atsiprašome už galimus sutrikimus.

Helene Chanel

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Helene Chanel
Helene Chanel nel sole.png
Tikras vardas: Hélène Stoliaroff
Šalis: Flag of France.svg Prancūzija
Gimė: 1941 m. birželio 12 d. (78 m.)
Deauville, Prancūzija
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai

Helena Šanel (pranc. Hélène Chanel , tikrasis vardas – Hélène Stoliaroff; g. 1941 m. birželio 12 d. Deauville) – rusų kilmės buvusi prancūzų aktorė.

Buvęs modelis kine debiutavo 1959 m. ir 7 dešimtmetyje vaidino vesternuose bei nuotykių filmuose. Karjeros pradžioje savo pavardę „Stoliaroff“ ji norėjo pakeisti į labiau prancūzišką „Chancel“, tačiau italas agentas suklydo ir pavardė tapo „Chanel“. Įvairiuose filmuose ji taip pat buvo vadinama „Helen Chanel“, „Helen Stoliaroff“, „Hélène Stoliaroff“ ir „Sheryll Morgan“.[1]

Filmografija

Hélène Chanel.png
  • Les Dragueurs (1959)
  • Détournement de mineures (1959)
  • Incorrigibles parents (1960)
  • Il mio amico Jekyll (1960)
  • Le olimpiadi dei mariti (1960)
  • Un dollaro di fifa (1960)
  • Tu che ne dici? (1960)
  • 5 marines per 100 ragazze (1961)
  • Le Géant à la cour de Kublai Khan (1961)
  • La ragazza sotto il lenzuolo (1961)
  • Gerarchi si muore (1961)
  • Maciste en enfer (1962)
  • Colpo gobbo all'italiana (1962)
  • La monaca di Monza (1962)
  • Lasciapassare per il morto (1962)
  • I tre nemici (1962)
  • Avventura al motel (1963)
  • L'invincibile cavaliere mascherato (1963)
  • La donna degli altri è sempre più bella (1963)
  • Les Canons de San Antiogo (1963)
  • La donna degli altri è sempre più bella (1963)
  • Due mafiosi nel Far West (1964)
  • Il dominatore del deserto (1964)
  • Maciste et les Filles de la vallée (1964)
  • Le Grand Défi (1964)
  • Goldocrack à la conquête de l'Atlantide (1965)
  • Le notti della violenza (1965)
  • Asso di picche operazione controspionaggio (1965)
  • Ischia operazione amore (1966)
  • Agente segreto 777 - Invito ad uccidere (1966)
  • Duello nel mondo (1966)
  • Belfagor le Magnifique (1966)
  • Les Nuits facétieuses (1966)
  • Killer calibro 32 (1967)
  • Kjamango (1967)
  • Due rrringos nel Texas (1967)
  • Con lui cavalca la morte (1967)
  • Nel sole (1967)
  • El hombre de Caracas (1967)
  • Sette uomini e un cervello (1968)
  • Un posto all'inferno (1969)
  • La legge dei gangsters (1969)
  • Mirtis beldžia du kartus (1969)
  • La ragazza del prete (1970)
  • Edipeon (1970)
  • Boccace raconte (1972)

- Gli amici degli amici hanno saputo (1973)

  • Labbra di lurido blu (1975)
  • Lo sgarbo (1975)
  • Stangata in famiglia (1976)
  • Il bocconcino (1976)
  • Žmona / meilužė (1977)

Šaltiniai

  1. pp.91-92 Lisanti, Tom & Paul, Louis Film Fatales: Women in Espionage Films and Television, 1962-1973 McFarland, 2002

Nuorodos

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Helene Chanel – vaizdinė ir garsinė medžiaga
Vikiteka

Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: