Juanes

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Juanes
Juanes en New Orleans.JPG
Biografija
Pilnas vardas Juan Esteban Aristizábal Vásquez
Gimė 1972 m. rugpjūčio 9 d. (47 m.)
Kilmė Kolumbija Antiokija, Kolumbija
Žanras Latin rock, Latin pop
Užsiėmimas vokalistas, dainų autorius, gitaristas
Instrumentai gitara
Kūrinių kalba(-os) ispanų
Aktyvumo metai 1988–
Įrašų kompanija Universal
Svetainė http://www.juanes.net/

Juan Esteban Aristizábal Vásquez (geriau žinomas kaip Juanes, g. 1972 m. rugpjūčio 9 d. Medeljine) – Kolumbijos dainininkas, gitaristas, dainų autorius.

Atlieka latina, pop ir roko muziką. 2000 m. laimėjo 3 Lotynų Grammy apdovanojimus: kaip geriausias naujas atlikėjas, už geriausią roko solo albumą ir už geriausią roko dainą. 2005 m. jis turėjo jau 11 Grammy apdovanojimų. Didžiausio populiarumo susilaukusi Juanes daina – La Camisa Negra.

Diskografija

  • 2001 – Fíjate Bien
  • 2002 – Un Día Normal
  • 2004 – Mi Sangre
  • 2007 – La Vida… Es un Ratico
  • 2010 – P.A.R.C.E.

Singlai

  • 2001 – Fíjate Bien
  • 2001 – Podemos Hacernos Daño
  • 2001 – Nada
  • 2002 – A dios le pido video
  • 2002 – Es Por Ti
  • 2003 – Mala Gente
  • 2003 – Fotografía (su Nelly Furtado)
  • 2004 – La Paga (su The Black Eyed Peas)
  • 2004 – Un Día Normal video
  • 2004 – Nada Valgo Sin Tu Amor
  • 2005 – Volverte a Ver
  • 2005 – La Camisa Negra video
  • 2005 – Para Tu Amor
  • 2006 – Lo Que Me Gusta a Mi
  • 2006 – Rosario Tijeras
  • 2007 – Me Enamora
  • 2008 – Gotas de Agua Dulce
  • 2008 – Tres
  • 2009 – Odio Por Amor
  • 2009 – Hoy Me Voy
  • 2010 – Yerbatero
  • 2010 – Y No Regresas

Nuorodos

Vikiteka

Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: