Justice

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Justice
Gaspard Augé ir Xavier de Rosnay
Gaspard Augé ir Xavier de Rosnay
Biografija
Kilmė Paryžius (Prancūzija)
Žanras electro house
Aktyvumo metai 2003-
Įrašų kompanija Ed Banger Records
Svetainė MySpace
Nariai
Gaspard Augé, Xavier de Rosnay

Justice yra Grammy apdovanojimą laimėjęs prancūzų elektroninės muzikos duetas, jį sudaro Gaspard Augé (g. 1979 m. gegužės 21 d.) ir Xavier de Rosnay (g. 1982 m. liepos 2 d.). [1]

Justice yra vienas sėkmingiausių įrašų kompanijos Ed Banger Records projektų [2]. Geriausiai žinomas yra debiutinis Justice albumas (2007 m., dar vadinamas Cross) [3] [4]. Jis nominuotas 50-ajam Grammy apdovanojimui (2007 m.) kaip geriausias elektroninės ir šokių muzikos albumas. [5]

Turinys

Muzikinis stilius

Justice muzikai ir atlikėjų įvaizdžiui didelę įtaką daro roko muzika [6][7]. Duetas yra stipriai paveiktas sunkiojo metalo[8] ir pasižymi „kapotais“ žemaisiais dažniais su iškraipytais sintezatoriaus garsais. Justice savo kūriniuose taip pat naudoja intarpus iš kitų populiarių kūrinių, pavyzdžiui, dainoje „Tthhee Ppaarrttyy“ (kartu su Uffie).

Naudojama įranga

Justice muzikos kūrimui ir atlikimui naudoja kompanijos „Apogee Digital“ programinį produktą „Ensemble“, Power Mac G5 kompiuterį, specialiai duetui sukurtą sintezatorių „Valentine“ (taip pat – keletą kitų analoginių sintezatorių) ir „Cubase“ programinę įrangą[9]. Grodami gyvai, Justice naudoja minėtąjį „Valentine“, du „JazzMutant Lemur Input Device“ kontrolerius, du MacBook Pro kompiuterius, kuriuose veikia Ableton Live, „Korg microKORG“ sintezatorių-vokoderį, „AKAI MPD24“ kontrolerį, „Korg ZERO 8“ ir „Pioneer DJM800“ mikšerius.

Prie atlikėjų iš abiejų pusių paprastai stovi po aštuonias „Marshall“ kolonėles (iš viso jų – 16). [10]

Diskografija

Albumai

  • 2007 – „†“ (dar vadinamas „Cross“)
  • 2008 – „A Cross The Universe“ (gyvo koncerto įrašas)

EP

  • 2003 – „Never Be Alone“ (su Simian) / „Steamulation“ (su Gambit)
  • 2004 – „Never Be Alone“ (DJ Hell remiksas)
  • 2005 – „Waters of Nazareth“
  • 2006 – „Waters of Nazareth“ (Part 2)
  • 2006 – „We Are Your Friends“
  • 2007 – „Phantom“
  • 2007 – „D.A.N.C.E.“
  • 2007 – „D.A.N.C.E.“ Remixes
  • 2008 – „DVNO“
  • 2008 – „Planisphere“

Šaltiniai

  1. "Que Justice soit fête." Libération. Nuoroda tikrinta 2009-02-06.
  2. "Vive la revolution!." The Guardian. Nuoroda tikrinta 2009-02-12.
  3. "Breaking Artist: French DJ Duo Justice Crosses the Atlantic With Body-Rocking Debut Album." RollingStone.com. Nuoroda tikrinta 2009-02-06.
  4. "Justice: Cross (2007): Reviews." Metacritic. Nuoroda tikrinta 2009-02-06.
  5. "IGN: Justice In The Grammy Running." IGN Music. Nuoroda tikrinta 2009-02-12.
  6. "French Electronic Dance Music - New York Times."
  7. "RA: Ed Banger: Teaching the rock kids to dance again - Feature / Interview."
  8. New York Times apžvalga [1]
  9. Sterling, Scott T. (2007-08-01). "Cross Examinations." 'Remix'. Nuoroda tikrinta 2008-05-13.
  10. Behind the Scenes with Justice in Rio [2]

Nuorodos

Vikiteka


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: