Naktinės Personos

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Naktinės Personos
Biografija
Kilmė Flag of Lithuania.svg Lietuva
Žanras Pop
Užsiėmimas Muzikos grupė
Aktyvumo metai 1992-2002
Buvę nariai
Alanas Chošnau
Aras Vėberis

Naktinės Personos – Lietuvos muzikos grupė, gyvavusi 19922002 m. Įkūrėjai Alanas Chošnau ir Aras Vėberis.

Turinys

Nariai

  • Alanas Ibrahimas Chošnau, grupės vokalistas. Gimė 1974 m. liepos 11 d. Vilniuje. Alanas 7 metus kartu su tėveliais gyveno Bagdade. 1995 m. baigė Užsienio kalbų ir ekonomikos koledžą.
  • Aras Vėberis, tekstų ir muzikos autorius, grupėje grojo gitara. Gimė 1970 m. balandžio 4 d. Vilniuje. 5 metus dainavo „Ąžuoliuke“, mokėsi muzikos mokykloje. Studijos: VU Taikomoji matematika, VU ekonomika, LMTA audio-vizualinio meno vadybos magistras.

Istorija

Grupė susikūrė 1992 m. gegužės mėn. Pirmasis radijo singlas vadinosi „Mes paukščiai“. 1993 m. rudenį buvo išleistas grupės debiutinis albumas „Muzika ir daugiau“ (prodiuseris Andrius Mamontovas).

1994 m. grupė įrašė antrąjį albumą „Ramiai“, o trečiasis albumas „Tiems, kurie mūsų negirdi“ (1995 m.) buvo itin sėkmingas.

1996-1997 m. „Naktinės Personos“ išleido dar du albumus „Tikras garsas“ ir „Sexta“.

1997 m. pavasarį įvyko grupės koncertinis turas per Lietuvą, tačiau vienos kelionės metu 1997 m. rugpjūčio mėn. grupės nariai nesuvaldė dideliu greičiu skriejančio automobilio ir pateko į avariją. Aras ligoninę paliko po mėnesio, o Alanas joje buvo priverstas išbūti keturis mėnesius.

Nuo 1997 m. rugsėjo mėn. grupės reikalus tvarkė naujas vadybininkas Artūras Butkevičius, prieš tai dirbęs su grupe „Foje“. 1997 m. gruodį įrašytas pirmasis naujojo albumo singlas „Kelyje“. Iki kovo mėnesio įrašytas ir išleistas „Naktinių Personų“ albumas „Atvirai“, kuriam skirtas naujas koncertinis turas.

1998 m. pabaigoje grupė nutarė pabandyti kurti naują albumą ne Vilniuje, o Klaipėdoje, kur Ž. Luilio studijoje „Cactus pro“ įrašytas albumas „9 dainos“. 1998-iais į jų koncertą Vingio parke Vilniuje susirinko net 28 000 gerbėjų. Tuo Lietuvoje mažai kas gali pasigirti.

1999 m. kovo–gegužės mėnesiais įvyko grupės turas „Devyni“. Koncertavo JAV (Niujorke, Čikagoje).

2000 m. išleidžia albumą „Diena.Naktis“.

2002 m., išleidusi paskutinį albumą „Šilko kelias“, grupė išsiskyrė.

Diskografija

Albumai

  • „Muzika ir daugiau…“ (1993)
  • „Ramiai“ (1994)
  • „Tiems, kurie mūsų negirdi“ (1995)
  • „Pažvelk kitaip“ (1996)
  • „Tikras garsas“ (1996)
  • „Sexta“ (1997)
  • „Atvirai“ (1998)
  • „9 dainos“ (1999)
  • „Diena naktis“ (2000)
  • „Šilko kelias“ (2001)

Singlai

  • „Kelyje“ (1997)
  • „Ša la la“ (1998)

Apdovanojimai

  • Geriausia metų grupė / Radiocentro muzikiniai apdovanojimai (1997)
  • Geriausia metų grupė / Bravo muzikiniai apdovanojimai (1998)
  • "Naktinių personų" koncertas Vingio parke pritraukė daugiau nei 30 000 gerbėjų (1998)
  • Geriausia metų grupė / Radiocentro muzikiniai apdovanojimai (1999)
  • Geriausia metų grupė / Bravo muzikiniai apdovanojimai (1999)

Nuorodos

Vikicitatos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: