Kviečiame visus registruotis, įsijungti, dalyvauti iniciatyvose ir paremti ELIP.

Rolandas Janavičius

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką

Rolandas Janavičius (1970 m. spalio 16 d. – 2007 m. liepos 1 d. Klaipėdoje) – pop muzikos atlikėjas, išgarsėjęs su grupe „Rondo“, vėliau pradėjęs solinę karjerą.

Turinys

Biografija

Muzikinę karjerą pradėjo grodamas pučiamaisiais instrumentais ir dainuodamas. 1987 m. pakviestas į profesionalų ansamblį „Nerija“. Nuo 1991 iki 1996 m. dainavo grupėje „Rondo“. 1995 m. išleido pirmąjį solinį albumą „88-uosius prisiminus“ ir, panaudodamas įgytą sceninę patirtį, ėmėsi šou programų kūrėjo ir atlikėjo veiklos.

Būdamas 25-erių susirgo nosiaryklės vėžiu. Vėliau keletą metų sirgo skrandžio ir žarnyno vėžiu, nuo kurio 2007 m. birželio 30 d. naktį mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Palaidotas Lėbartų kapinėse.

Diskografija

Albumai

  • 1988-uosius prisiminus (1995 m.)
  • Aš sugrįžau (1997 m.)
  • Surask savy jėgų (1999 m.)
  • Lūpos kaip medus (2006 m.)

Radijo singlai

  • Tu pašauki mane (2005 m.)
  • Nepaleisk mano meilės (2006 m.)
  • Apkabink mane (2006 m.)
  • Lūpos kaip medus (2006 m.)

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: