System of a Down

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
System Of A Down
Systempress2.jpg
Biografija
Kilmė Los Andželas, Kalifornija, JAV
Žanras Alternative metal, Experimental metal, Hard rock
Aktyvumo metai 1995-2006

2011-

Įrašų kompanija Sony BMG
Svetainė http://www.plusfourtyfour.com/
Nariai
Serj Tankian
Daron Malakian
Shavo Odadjian
John Dolmayan
Buvę nariai
Ontronik Khachaturian

System of a Down1994 m. Kalifornijoje įkurta alternatyvaus metalo grupė, savo kūryboje apjungianti labai įvairius žanrus (nuo hardcore ir alternative metal iki armėnų liaudies muzikos motyvų). Dainų tekstai turi aiškią politinę potekstę – kritikuojama moderni JAV politika ir žiniasklaida.

Naudojami instrumentai varijuoja nuo baritoninės elektrinės gitaros, elektrinio mandolino, sitarų, dvylikastygių klasikinių gitarų iki įvairių Rytų Azijos instrumentų. Pagrindinės muzikinės įtakos: sunkiojo metalo veteranai Black Sabbath ir Slayer, taip pat džiazas, armėnų folkloras, klasikinis rokas, bliuzas ir industrinis metalas (industrial metal).

Turinys

Nariai

Diskografija

Demo albumai

  • Demo #1, (1996)
  • Demo #2, (1996-1997)
  • Demo #3, (1997)

Albumai

  • System of a Down (1998)
  • Toxicity (2001)
  • Steal This Album! (2002)
  • Mezmerize (2005)
  • Hypnotize (2005)

Singlai

Metai Daina Pozicija Albumas
US
US
Main.

US
Mod.

AUS
FIN
GER
IRL
NLD
SWI
UK
1998 "Sugar" 26 3 1 28 40 19 5 5 23 7 System of a Down
2001 "Chop Suey!" 2 1 1 1 2 4 18 6 1 3 Toxicity
2002 "Toxicity" 6 2 2 4 5 19 12 3 5 1
"Aerials" 41 1 1 36 80 35 34
2005 "B.Y.O.B." 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Mezmerize
"Question!" 58 3 9 47 41
"Radio/Video" 9 1 1 11 7 3 12 14 1 5
2006 "Hypnotize" 57 5 1 4 83 47 31 48 Hypnotize
"Lonely Day" 123 9 10 37 16 46 72 72

Į albumus nepakliuvę kūriniai

  • 1998: Marmalade („Dee Snider's STRANGELAND“ soundtrack)
  • 2000: Storaged („Heavy Metal 2000“ soundtrack / Sugar E.P.)
  • 2000: Snowblind (Black Sabbath koveris, įtrauktas į „Nativity in Black, Vol. 2: A Tribute to Black Sabbath“)
  • 2001: Forever, „Outer Space“ (buvo numatytas įtraukti į Steal This Album!)
  • 2001: Virginity, „Virgin Tea“ (buvo numatytas įtraukti į Steal This Album!)
  • 2001: The Metro („Dracula 2000“ soundtrack)
  • 2001: Johnny (reklaminis, įtrauktas į Chop Suey! Maxi-CD)
  • Temper (ankstyvųjų grupės laikų demo)
  • Blue (ankstyvųjų grupės laikų demo)
  • Honey (ankstyvųjų grupės laikų demo)
  • Starlit Eyes
  • Will they die for you?(su Lil'Kim, Puffy, Mase ; įtrauktas į South Park Album)
  • Feel good (feat. HED P.E. & Kittie)
  • Defy you (Nuguns remiksas)
  • Patterns (Serj Tankian su buvusiuoju Black Sabbath gitaristu ir soliniu atlikėju Tony Iommi, įtrauktas į Tony Iommi albumą IommI)
  • Nations (Ein „Live-Jam“ während dem Auftritt bei dem Lowlands-Festival am 25.08.2001 in Holland)
  • Drugs (Intro bei dem Lowlands-Festival am 25.08.2001 in Holland
  • Goodbye Blue Sky(Ein „Live-Jam“ während dem Auftritt bei dem Lowlands-Festival am 25.08.2001 in Holland; Dire Straits koveris)
  • Shame (on a Nigga) (kartu su Wu Tang Clan)
  • Mushroom Cult (kartu su Dog Fashion Disco; įtrauktas į Anarchists Of Good Taste)

Nuorodos

Commons-logo.svg.png Vikiteka: System of a Down – vaizdinė ir garsinė medžiaga
Vikiteka




Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: