Twiggy

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Twiggy (Lawson)

Gimė Lesley Hornby 1949 m. rugsėjo 19 d. (70 m.)
Jungtinės Karalystės vėliava Jungtinė Karalystė

Tėvas William Norman Hornby
Motina Helen (Nellie) Lydia Hornby
Sutuoktinis(-ė) Leigh Lawson

Veikla
JK modelis, aktorė ir dainininkė.

Twiggy Lawson (gimė kaip Lesley Hornby, žinoma tiesiog kaip Twiggy, g. 1949 m. rugsėjo 19 d.) – britų modelis, aktorė ir dainininkė. 16 metų tapo pirmąją išgarsėjusia manekene paaugle. Twiggy sulaukė didelės komercinės ir kultūrinės sėkmės ir tapo vienu populiariausiu visų laikų modeliu. Dėl savo populiarumo vadinama „šešiasdešimtųjų veidu“.

Turinys

Biografija

Twiggy gimė ir augo Londono priemiestyje. 1966 m. pasirašė pirmąjį modelio kontraktą su Nigel Davies. 1967 m. Twiggy išvyko į Niujorką ir pradėjo tarptautinę karjerą. Sulaukė itin didelio populiarumo spaudoje dėl savo mažo svorio. 20052007 m. teisėjavo realybės šou America's Next Top Model.

Filmografija

Darbas televizijoje

  • Twiggs (1974)
  • Twiggy (1975)
  • The Muppet Show (1976)
  • Victorian Scandals (1976)
  • The Donna Summer Special (1980)
  • A Gift of Music (1981)
  • Princesses (1991)

  • Tales from the Crypt (1992)
  • The Nanny (1994)
  • Heartbeat (1994)
  • Absolutely Fabulous]] (2000–2001)
  • This Morning (presenter in 2001)
  • America's Next Top Model, (2005–2007)
  • Friday Night with Jonathan Ross (2008)
  • Twiggy's frock exchange (2008)

Diskografija

  • The Boy Friend (1971)
  • Twiggy And The Girlfriends (1972)
  • Cole Porter In Paris (1973)
  • Twiggy (1976)
  • Please Get My Name Right (1977)
  • Captain Beaky And His Band (1977)
  • Pieces Of April (1978)
  • My One And Only (1983)
  • The Doctor And The Devils (1985)
  • The Boy Friend & Highlights From Goodbye, Mr. Chips (1990)
  • Twiggy And The Silver Screen Syncopaters (1995)

  • London Pride - Songs From The London Stage (1996)
  • Beautiful Dreams (1997)
  • Dead Man On Campus (1998)
  • The Best Of Twiggy (1998)
  • If Love Were All (1999)
  • Peter Pan (2000)
  • Midnight Blue (2003)
  • Twiggy (2004)
  • Twiggy & Linda Thorson - A Snapshot Of Swinging London (2005)

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: