Vanessa-Mae

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Vanessa-Mae
Vanessa-Mae 2004 m.
Vanessa-Mae 2004 m.
Biografija
Pilnas vardas Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson
Gimė 1978 m. spalio 27 d. (40 m.)
Singapūras Singapūras
Žanras Pop, klasika, techno
Užsiėmimas smuikininkė
Instrumentai smuikas
Aktyvumo metai 1990–
Įrašų kompanija Sony BMG, Virgin, EMI
Svetainė www.vanessa-mae.com

Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson (g. 1978 m. spalio 27 d.) – iš Singapūro kilusi britų tarptautinio garso pop ir klasikinės muzikos atlikėja, žinoma dėl nuostabios elektrinio smuiko valdymo technikos. Jos muzikos stilius apibūdinamas kaip smuiko techno – akustinė sintezė. Yra koncertavusi ir Vilniuje.

Diskografija

  • Violin (1990 m.)
  • Kids' Classics (1991 m.)
  • Tchaikovsky & Beethoven Violin Concertos (1991/1992 m.)
  • The Violin Player (1995 m.)
  • The Alternative Record from Vanessa-Mae (1996 m.)
  • The Classical Album 1 (1996 m.)
  • China Girl: The Classical Album 2 (1997 m.)
  • Storm (1998 m.)
  • The Original Four Seasons and the Devil's Trill Sonata: The Classical Album 3 (1999 m.)
  • The Classical Collection: Part 1 (2000 m.)
  • Subject to Change (2001 m.)
  • The Best of Vanessa-Mae (2002 m.)
  • Xpectation (2003 m.)
  • The Ultimate (2003 m.)
  • Choreography (2004 m.)

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: