Evaldas Mikaliūnas

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigacija, paiešką

Evaldas Mikaliūnas (1960 m. rugpjūčio 22 d. Kaune2009 m. balandžio 19 d. Vilniuje) – Lietuvos lėlių teatro aktorius, vaikystėje kino aktorius.

Biografija[taisyti]

1978 m. įstojo ir 1982 m. baigė LTSR valstybinės konservatorijos dramos aktoriaus specialybės studijas Henriko Vancevičiaus ir Rimo Tumino kurse. Nuo 1984 m. birželio mėn. dirbo teatre „Lėlė“, sukūrė vaidmenis daugiau kaip trisdešimtyje šio teatro spektaklių.

Filmografija[taisyti]

  • 1966 m. – Mažasis princas – berniukas
  • 1970 m. – Geležinių durų paslaptis – Tolikas
  • 1970 m. – Pusvalandis stebuklų – Fedia
  • 1973 m. – Buvo tikras trimitininkas – Kotia-Čekanas
  • 1974 m. – Užslaptintas miestas – Petia.

Nuorodos[taisyti]

  • [1] – ištraukos iš kino filmo "Mažasis princas"
  • [2] – in memoriam E. Mikaliūnui.

Autoriai ir redaktoriai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo autorius ir redaktorius.

Autoriai ir redaktoriai:
  • Vitas Povilaitis – autorius ir redaktorius – 101% (+1567-18=1549 wiki spaudos ženklai).
Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys

Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Vikipedijose
Spausdinti/eksportuoti