Lenny Kuhr

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigacija, paiešką
Lenny Kuhr
Lenny Kuhr Rurmonde 2008 m.
Lenny Kuhr Rurmonde 2008 m.
Biografija
Gimė 1950 m. vasario 22 d.
Eindhovenas, Nyderlandų vėliava Nyderlandai
Užsiėmimas dainininkė
Svetainė lennykuhr.com
Lenny Kuhr 1969 m. Eurovizijoje

Lenny Kuhr (g. 1950 m. vasario 22 d. Eindhovene) yra olandų dainininkė ir dainų autorė.

1967 metais pradėjo dainininkės karjerą savo šalyje, atlikdama prancūzų chanson stiliaus dainas. 1969 metais ji atstovavo Nyderlandams Eurovizijos dainų konkurse su daina „De Troubadour“ (dainos žodžių autorius David Hartsema). Tų metų konkurse buvo viena iš keturių nugalėtojų.

1982 metais vedė olandų atrankos į Euroviziją konkursą Nationaal Songfestival.

Diskografija[taisyti]

  • 1969: De troubadour
  • 1971: De zomer achterna
  • 1972: Les enfants
  • 1972: De wereld waar ik van droom
  • 1974: God laat ons vrij
  • 1975: 'n Avondje Amsterdam
  • 1976: 'n Dag als vandaag
  • 1980: Dromentrein
  • 1981: Avonturen
  • 1982: Oog in oog
  • 1983: De beste van Lenny Kuhr
  • 1986: Quo vadis
  • 1990: Het beste van Lenny Kuhr
  • 1990: De blauwe nacht
  • 1992: Heilig vuur
  • 1994: Altijd heimwee
  • 1997: Gebroken stenen
  • 1997: Stemmen in de nacht
  • 1998: De troubadour
  • 1999: Oeverloze liefde
  • 2000: Visite
  • 2001: Fadista
  • 2004: Op de grens van jou en mij
  • 2005: Panta Rhei

Nuorodos[taisyti]

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Lenny Kuhr – vaizdinė ir garsinė medžiaga

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Ispanija Massiel
„La, la, la“
Wiki Eurovision Heart (Infobox).svg
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja
(su Jungtinė Karalystė Lulu, Ispanija Salomé, Prancūzija Frida Boccara)

1969
Po to:
Airija Dana
„All Kinds of Everything“


Prieš tai:
Ronnie Tober
„Morgen“
EuroPaíses Bajos.svg
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1969
Po to:
Hearts of Soul
„Waterman“

Autoriai ir redaktoriai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo autorius ir redaktorius.

Autoriai ir redaktoriai:
  • Vitas Povilaitis – autorius – 100% (+3120-0=3120 wiki spaudos ženklai).
Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys

Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Vikipedijose
Spausdinti/eksportuoti