Marie Bergman

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigacija, paiešką
Marie Bergman
Marie Bergman 2009.jpg
Biografija
Gimė 1950 m. lapkričio 21 d.
Stokholmas, Švedija
Kilmė Švedijos vėliava Švedija
Žanras pop
šlageris
Užsiėmimas dainininkė
Aktyvumo metai 1968–dabar
Svetainė mariebergman.com

Marie Bergman (g. 1950 m. lapkričio 21 d. Stokholme) yra Švedijos pop ir šlagerio dainininkė.

19691972 metais buvo grupės Family Four narė, su kuria 1971 ir 1972 metais dalyvavo Eurovizijos dainų konkursuose. Solinę karjerą pradėjo 1974 metais.

Kartu su dainininku Roger Pontare laimėjo 1994 m. Melodifestivalen konkursą su balade „Stjärnorna“. Su šia daina atstovavo Švedijai Eurovizijos konkurse Dubline. Su 48 taškais, atstovai užėmė 13 vietą.

Diskografija[taisyti]

Albumai[taisyti]

  • 1974 – Mitt ansikte
  • 1976 – Närma mej
  • 1979 – Iris
  • 1980 – Jorden är platt
  • 1981 – …hjärtats lust
  • 1982 – Instant energi
  • 1983 – Möjliga mysterier
  • 1985 – Mångalen
  • 1989 – Kärlekens ansikte
  • 1990 – Heya he’ya
  • 1992 – Varje människa bär en historia
  • 1994 – But beautiful
  • 1996 – Fruit
  • 1998 – Bergman & Bellman
  • 2002 – Who Calls the Tune
  • 2004 – Marie och de tre vise männen
  • 2009 – Det liv du får

Nuorodos[taisyti]

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Marie Bergman – vaizdinė ir garsinė medžiaga

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Arvingarna
„Eloise“
EuroSuecia.svg
Švedijos atstovė Eurovizijoje
(su Roger Pontare)

1994
Po to:
Jan Johansen
„Se på mej“

Autoriai ir redaktoriai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo autorius ir redaktorius.

Autoriai ir redaktoriai:
  • Vitas Povilaitis – autorius – 100% (+2398-0=2398 wiki spaudos ženklai).
Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys

Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Vikipedijose
Spausdinti/eksportuoti