Michael von der Heide

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigacija, paiešką
Michael von der Heide
Michael von der Heide 2010 m.
Michael von der Heide 2010 m.
Biografija
Gimė 1971 m. spalio 16 d.
Amdenas, Šveicarijos vėliava Šveicarija
Žanras pop
Užsiėmimas dainininkas, aktorius
Svetainė michaelvonderheide.ch

Michael von der Heide (g. 1971 m. spalio 16 d. Amdenas, Šveicarija) yra Šveicarijos muzikantas, dainininkas ir aktorius. Išleido aštuonis studijinius albumus.

Biografija[taisyti]

Michael gimė Amdene, Sankt Galeno kantone, šveicarės ir vokiečio šeimoje. 1996 metais įrašė savo pirmąjį albumą, tačiau komercinės sėkmės nesulaukė. 1998 metais atlikėjas išleido antrąjį albumą „30°“. Albumo singlas „Jeudi amour“ tapo hitu ir buvo apdovanotas „Silberner Hase“ prizu. Albumas buvo parduotas daugiau nei 24 000 kopijų tiražu bei sulaukė palankių muzikos kritikų įvertinimų.

1999 metais bandė atstovauti Vokietijai Eurovizijos konkurse, tačiau nacionaliniame finale liko penktas.

2010 metais Michael atstovavo Šveicarijai 2010 m. Eurovizijos konkurse, vykusiame Osle. Su daina „Il pleut de l’or“ (liet. Auksinis lietus) pasirodęs antrajame konkurso pusfinalyje, su 2 taškais užėmė paskutinę vietą ir į finalą nepateko. Po dalyvavimo, dainininkas išleido dainos versijas anglų ir vokiečių kalbomis.

Diskografija[taisyti]

Albumai[taisyti]

  • 1996 – Michael von der Heide
  • 1998 – 30°
  • 2000 – Tourist
  • 2003 – Frisch
  • 2003 – Helvetia
  • 2005 – 2 piéces
  • 2005 – Freie sicht
  • 2011 – Lido

Nuorodos[taisyti]

Commons-logo.svg.png Vikiteka: Michael von der Heide – vaizdinė ir garsinė medžiaga

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Lovebugs
„The Highest Heights“
EuroSuiza.svg
Šveicarijos atstovas Eurovizijoje

2010
Po to:
Anna Rossinelli
„In Love for a While“

Autoriai ir redaktoriai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo autorius ir redaktorius.

Autoriai ir redaktoriai:
  • Vitas Povilaitis – autorius – 100% (+2708-0=2708 wiki spaudos ženklai).
Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys

Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Vikipedijose
Google paieška
Spausdinti/eksportuoti