Vidmantas Puplauskis

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigacija, paiešką
Vidmantas Puplauskis

Gimė 1940 m. vasario 22 d. (81 m.)
Kuliai, Plungės valsčius

Veikla
žurnalistas, kino ir televizijos filmų scenaristas, režisierius

Alma mater Vilniaus universitetas

Vidmantas Puplauskis (g. 1940 m. vasario 22 d. Kuliuose, Plungės valsčius) – Lietuvos žurnalistas, kino ir televizijos filmų scenaristas, režisierius.

Biografija[taisyti]

1957 m. baigė Telšių vidurinę mokyklą, 1962 m. – Vilniaus universitete žurnalistikos specialybę.

Nuo 1962 m. Valstybinio radijo ir televizijos komiteto radijo valandėlių moksleiviams redaktorius, televizijos laidų redaktorius, vedėjas, filmų gamybos skyriaus redaktorius. Rašė laidų, kino ir televizijos filmų scenarijus, diktorinius tekstus. Nuo 1975 m. dokumentinių filmų režisierius. Sukūrė daugiau kaip 50 filmų. Filmai rodyti įvairiuose festivaliuose, pelnė apdovanojimų. [1]

Filmografija[taisyti]

  • Sugrįžti…, 2004 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Karaimų godos, 2003 m. Režisierius
  • Lietuvos policija, 2001 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Tu gali, 2001 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Laisvės varpas, 2000 m. Režisierius
  • Mes būsim, 2000 m. Režisierius
  • Visagino tema, 2000 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Klaipėdos etiudai, 1999 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Laiškai beržo tošyje, 1999 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Negandos veidai, 1999 m. Scenarijaus autorius
  • Neišsižadėk senatvės, 1999 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Tas Žalgiris…, 1999 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Dainuojanti nežinia, 1998 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Atgimimo kronika, 1997 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Meilė keturiasdešimtmetei, 1997 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Lietuva. Atvertos durys…, 1996 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Matematikos poetas, 1996 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Laiškas butelyje, 1995 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Rifo mazgas, 1995 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Diplomatijos patriarchas, 1994 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Visi savi, 1994 m. Režisierius, scenarijus R. Pauraitės
  • Ramybė Jums, 1993 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Tas Giedrius…, 1993 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Vardan tiesos, 1992 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Barono fon Draugel fuga, 1991 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Dangaus trauka, 1991 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Montessori metodas. Kas jis?, 1991 m. Režisierius
  • Tik nereikia mūsų gąsdinti, 1991 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Pastabos žemėlapių pakraščiuose, 1990 m. Režisierius, scenarijus su J. Baušiu
  • Vilnius. Prieš aušrą, 1989 m., su J. Baušiu
  • Lietuva – ne Krymas, bet gimta šalelė, 1988 m. Režisierius, scenarijaus autorius
  • Ne vien žmonių planeta, 1988 m. Scenarijus su J. Baušiu
  • Žemei ir žmogui, 1980 m. Scenarijus su J. Baušiu
  • Žiniuonė, 1975 m.

Įvertinimas[taisyti]

Šaltiniai[taisyti]

  1. Žurnalistikos enciklopedija. - Vilnius: Pradai, 1997. - 407 psl.

Autoriai ir redaktoriai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo autorius ir redaktorius.

Autoriai ir redaktoriai:
  • Vitas Povilaitis – autorius ir redaktorius – 101% (+4059-55=4004 wiki spaudos ženklai).
Asmeniniai įrankiai
Vardų sritys

Variantai
Veiksmai
Naršymas
Įrankiai
Vikipedijose
Spausdinti/eksportuoti