David Guetta

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
David Guetta
David Guetta pasirodymas Coachella.
David Guetta pasirodymas Coachella.
Biografija
Gimė 1967 m. lapkričio 7 d. (50 m.)
Paryžius, Prancūzija
Žanras house, French house, Dance, Pop, Funky house
Užsiėmimas didžėjus, prodiuseris
Aktyvumo metai nuo 1994 iki dabar
Įrašų kompanija Gum Records/ Virgin
Svetainė http://www.davidguetta.com/

David Guetta (g. 1967 m. lapkričio 7 d., Paryžiuje, Prancūzijoje) – prancūzų didžėjus.

Turinys

Biografija

Būdamas trylikos metų jis pradėjo įrašinėti savo pirmąsias plokšteles. Septyniolikos jis dirbo didžėjumi „Broad“ studijoje Paryžiuje. 19881990 metais jis įrašinėjo house stiliaus muziką radijo stotyje „Radio Nova“. 2005 m. singlas „The World Is Mine“ atsidūrė populiariausių Europos šokių įrašų sąrašo viršūnėje. Singlas buvo pristatytas „L’Oréal“ firmos kremo reklamoje.

2005 metais rugpjūčio 13 dieną jis pasirodė Creamfields ispanų festivalyje su tokiais dainininkais kaip The „Chemical Brothers“ bei Carl Cox. Tokiame pačiame festivalyje D. Guetta dalyvavo ir Didžiojoje Britanijoje.

Daina „Just A Little More Love“ pasirodė filme „The Football Factory“, taip pat atlikta gospel muzikos stiliumi 2006 metais „Victoria’s Secret“ madų šou.

2007 m. Naujųjų Metų dieną jis pasirodė „Big Beach Boutique 3“ koncerte, surengtame paplūdimyje Braitone (Didžioji Britanija), kuriame kartu su su Fatboy Slim atliko pagrindinį programos vaidmenį.

2007 metų liepos 14 dieną jis buvo pirmasis didžėjus atlikęs savo programą gyvai komerciniame lėktuve, skrendančiame iš Paryžiaus į Ibizą.

Lapkričio 30 dieną David Guetta atliko savo pasirodymą Bournemouth Didžiojoje Britanijoje 2020ROCKS renginyje, grodamas pagal prancūzų didžėjaus Sebastien Leger electro muzikos stilių.

Daugelyje atlikėjo singlų vokalisto partijas atlieka Chris Willis.

Diskografija

Albumai

  • Just A Little More Love (2002)
  • Guetta Blaster (2004)
  • Pop Life (2007)
  • One Love (2009)
  • One More Love (2010)

Miksai

  • Fuck Me I’m Famous (2003)
  • Fuck Me I’m Famous Vol. 2 (2005)
  • Fuck Me I’m Famous Vol. 3 (2006)
  • Fuck Me I’m Famous Vol. 4 (2008)

Singlai

  • Nation Rap (1990)
  • Up And Away (1994)
  • Just A Little More Love (2001) (feat. Chris Willis).
  • Love Don’t Let Me Go (2002) (feat. Chris Willis)
  • People Come, People Go (2002)
  • Give Me Something (2003)
  • Money (2004)
  • Stay (2004)
  • The World Is Mine (2005)
  • In Love With Myself (2005)
  • Time (2006)
  • Get Up (2006)
  • Love Don’t Let Me Go / Walking Away (2006) (vs. The Egg)
  • Love Is Gone (2007) (feat. Chris Willis & Joachim Garraud)
  • Baby When The Lights (feat. Cozi & Steve Angello) (2007)
  • Tomorrow Can Wait (vs. El Tocadisco) (2007)
  • Always (2007)
  • Delirious (feat. Tara McDonald) (2007)
  • Everytime We Touch (2008)
  • Sound of letting go (featuring Chris Willis & Tocadisco)(2009)
  • When Love Takes Over (feat. Kelly Rowland) (2009)
  • Sexy Chick/Bitch (feat. Akon) (2009)
  • One Love (feat. Estelle) (2009)
  • If We Ever (2009)
  • Memories (feat. Kid Cudi) (2010)
  • Louder Than Words (feat. Afojack) (2010)
  • Chris Willis ft Fergie & LMFAO – Gettin' Over You (2010)
  • Commander (feat. Kelly Rowland) (2010)
  • Club Can’t Handle Me (feat. Flo Rida) (2010)
  • Dirty Talk (feat. Wynter Gordon) (2010)
  • Who’s That Chick? (feat. Rihanna) (2010)
  • Sweat (vs Snoop Dogg) (2011)
  • Titanium (feat. Sia) (2011)

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: