Felicity Huffman

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Felicity Huffman

Felisitė Hafman (angl. Felicity Huffman; 1962 m. gruodžio 9 d.) – JAV aktorė, Auksinio gaublio ir Emmy prizų laimėtoja.


Turinys

Biografija

Jaunystė

Huffman gimė Bedforde, Niujorke. Jos tėvai išsiskyrė, kai jai buvo vieneri metai. Ją išaugino mama. Didžiąją dalį vaikystės praleido Aspen, Kolorado valstijoje, kur atsiskleidė jos aktorinis talentas.

Karjera

Huffman yra vaidinusi svečio teisėmis serialuose Frasier irThe West Wing. Ji geriausiai žinoma kaip ABC serialo Nusivylusios namų šeimininkės aktorė, kur ji vaidina Lynette Scavo. Už tą vaidmenį ji gavo Emmy – pagrindinės aktorės vaidmuo komedijoje.

Didžiajame ekrane ji suvaidino filmuose Raising Helen ir Christmas with the Kranks. 2005 m. už transeksualo vaidmenį filme Transamerika ji buvo nominuota Oskarui.

Asmeninis gyvenimas

Huffman ištekėjusi už aktoriaus William Macy, augina dvi dukras Sofia Grace and Georgia Grace.

2005 m. Huffman atskleidė, kad paauglystėje ji kentėjo nuo anoreksijos ir bulimijos, bet vėliau pasveiko.

Filmografija

  • (2005) Transamerika – Bree Osbourne
  • (2004) Christmas with the Kranks – Merry
  • (2004) Raising Helen – Lindsay Davis
  • (2003) House Hunting – Sheila
  • (1997) The Spanish Prisoner – Pat McCune
  • (1995) Hackers – Prokuroras
  • (1991) Golden Years – Terry Spann
  • (1990) Reversal of Fortune – Minnie

Nuorodos

Vikiteka


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: