Terry Gilliam

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Terry Gilliam
Terry Gilliam at IFC Center 2006.jpg
Tikras vardas: Tery Gilliam
Šalis: Jungtinės Amerikos Valstijos JAV
Gimė: 1940 m. lapkričio 22 d. (78 m.)
Medicine Lake, Minesota, JAV
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai

Terry Gilliam (g. 1940 m. lapkričio 22 d. Minesotos valstijoje) – amerikiečių ir britų kino bei televizijos režisierius, aktorius, „Monty Python“ komikų trupės narys. Žymiausi jo sukurti filmai – „Brazilija“, „Dvylika beždžionių“ ir „Baimė ir neapykanta Las Vegase“.

Filmografija

  • „Monty Python“ ir šventasis Gralis“ (1975)
  • „Žabervokis“ (1977)
  • „Banditai laike“ (1981)
  • „Brazilija“ (1985)
  • „Barono Miunchauzeno nuotykiai“ (1988)
  • „Karalius žvejys“ (1991)
  • Dvylika beždžionių“ (1995)
  • „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ (1998)
  • „Broliai Grimai“ (2005)
  • Potvynių žemė“ (2005)
  • Daktaro Parnaso fantazariumas“ (2009)

Nuorodos


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: