2020 m. sausio 17-20 d. Vyks Enciklopedijos Lietuvai ir pasauliui perkėlimas į naujus serverius. Atsiprašome už galimus sutrikimus.

Vanessa Paradis

Straipsnis iš Enciklopedijos Lietuvai ir Pasauliui (ELIP).
Peršokti į: navigaciją, paiešką
Vanessa Paradis
Vanessa Paradis
Vanessa Paradis
Biografija
Pilnas vardas Vanessa Chantal Paradis
Gimė 1972 m. gruodžio 22 d. (47 m.)
Kilmė Saint-Maur-des-Fossés, Val-de-Marne, Flag of France.svg Prancūzija
Žanras pop, rokas
Užsiėmimas dainininkė, aktorė
Instrumentai Vokalas
Įrašų kompanija Barclay
Svetainė www.vanessaparadis.fr

Vanessa Chantal Paradis (g. 1972 m. gruodžio 22 d.) – Prancūzijos dainininkė, aktorė bei fotomodelis.

Turinys

Biografija

Vanessa Paradis pirmą kartą į topus įsiveržė 1987-aisiais, būdama vos 14-os metų paaugle. Jos singlas Joe le taxi net 11 savaičių praleido Prancūzijos topų viršūnėje. Taip pat šis hitas užėmė aukštas pozicijas Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos bei kitų šalių topuose.

1988-aisiais pasirodė debiutinis atlikėjos albumas M&J, laikomas vienu iš pačių sėkmingiausių debiutinių albumų prancūzų kalba.

Po poros metų Vanessa įrašė antrąjį savo studijinį albumą Variations sur le même t'aime. Jį prodiusavo prancūzų dainininkas Serge Gainsbourg.

1989-aisiais Vanessa Paradis pradėjo aktorės karjerą. Tais metais ji nusifilmavo romantinėje dramoje Noce Blanche ir už atliktą vaidmenį buvo apdovanota prestižiškiausiu Prancūzijos kino apdovanojimu – Cezariu.

1992-aisiais Paradis Amerikoje įrašė trečiąjį studijinį albumą. Jį pavadino savo pačios vardu – Vanessa Paradis. Tai buvo pirmasis Vanessos albumas anglų kalba. Jį prodiusavo garsus roko atlikėjas Lenny Kravitz'as.

Tačiau po truputį atlikėjos populiarumas ėmė blėsti. 1994-aisiais ji išleido albumą Live. Po to Vanessa keletui metų pasitraukė iš muzikos, nusifilmavo keliuose filmuose ir, 2000-ųjų metų pradžioje, įrašė albumą Bliss. Tai ketvirtasis studijinis albumas. Jis sulaukė gana palankaus kritikų vertinimo. Bliss lydėjo po metų pasirodęs koncertinis albumas Au Zénith. Keletui metų ir vėl pasitraukusi iš muzikos, 2007-aisiais ji grįžo su nauju, jau penktuoju studijimiu albumu Divinidylle. Šio albumo koncertinis pristatymo turas buvo filmuojamas ir 2008-ųjų metų rugsėjo mėnesį pasirodė naujausias koncertinis CD/DVD albumas Divinidylle Tour.

Šeima

Vanessa Paradis jau 10 metų gyvena su amerikiečių aktoriumi Johnny Depp'u. Jie turi du vaikus. Dukrą Lily-Rose Melody Depp (g. 1999 m.) ir sūnų John "Jack" Christopher Depp III (g. 2002 m.).

Vanessa Paradis yra prancūzų aktoriaus Didier Pain dukterėčia. Taip pat Vanessa Paradis turi jaunesnę seserį Alysson Paradis, kuri yra aktorė.

Diskografija

Studijiniai albumai

  • M&J (1988)
  • Variations Sur Le Même T'aime (1990)
  • Vanessa Paradis (1992)
  • Bliss (2000)
  • Divinidylle (2007)

Koncertiniai albumai

  • Live (1994)
  • Au Zénith (2001)
  • Divinidylle Tour (2008)

Singlai

  • Joe Le Taxi (1987)
  • Manolo Manolete (1988)
  • Marilyn & John (1988)
  • Maxou (1988)
  • Coupe Coupe (1989)
  • Tandem (1990)
  • Dis Lui Toi Que Je T'aime (1990) (žodžiai ir muzika – Serge Gainsbourg)
  • Be My Baby (1992)
  • Sunday Mondays (1992)
  • Commando (2000)
  • Divine Idylle (2007)

Filmografija

  • Noce Blanche (1989)
  • Élisa (1995)
  • Un amour de sorcière (1997)
  • Le plaisir (et ses petits tracas) (1998) (balsas)
  • Une chance sur deux (1998)
  • La fille sur le pont (1999)
  • Atomik Circus - Le retour de James Bataille (2004)
  • Mon ange (2004)
  • The Magic Roundabout (2005) (balsas)
  • Le soldat rose (2007)
  • La clef (2007)

Nuorodos

Oficiali svetainė


Commons-logo.svg.png Vikiteka: Vanessa Paradis – vaizdinė ir garsinė medžiaga
Vikiteka


Leidėjai

Kitur naudojant ar cituojant šį straipsnį, būtina nurodyti jo leidėjus.

Leidėjai: